> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ομελέτες διάφορες

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Μια απλή ομελέτα μπορεί να γεμιστεί με μια ποικιλία μιγμάτων και να γίνει ένα νοστιμότατο φαγάκι.

Υλικά για τ ην ομελέτα:

3 αυγά, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για το τηγάνι.

Υλικά για τη γέμιση:

1. 25 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον
    25 γρ. μανιτάρια
    15 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το ζ αμπόν και τα μανιτάρια. Λιώνουμε το βούτυρο σ΄ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και τηγανίζουμε ελαφρά. Το διατηρούμε κάπου ζεστό μέχρι να φτιάξουμε την ομελέτα. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και αφου ψηθεί η ομελέτα, ρίχνουμε στη μια μεριά το μίγμα και σκεπάζουμε με τ ην άλλη μεριά.

2.2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
   25 γρ. τριμμένη γραβιέρα
   1 κουταλάκι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών για την ομελέτα στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί ,ρίχνουμε στη μια μεριά την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το τυρί , τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με την άλλη  μεριά της ομελέτας.

3. 15 γρ. βούτυρο
    1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    4 ελιές χωρίς το κουκούτσι
    225  γρ. ντοματάκια σε ντοματοπελτέ(έτοιμη συσκευασία)
    ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο σ΄ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε. Κόβομε τις ελιες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες και το χυμό τους τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το νερόκαι να σχηματιστεί ένα πηχτός πουρές.Ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά για την ομελέτα και μόλια ψηθεί ρίχνουμε το μίγμα στη μιση μεριά. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή μεριά της ομελέτας και σερβίρουμε.


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets