> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ομελέτα με μελιτζάνες

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Μια ακόμα παραλλαγή της ομελέτας.


Υλικά:
3 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε φετούλες ή κοπανισμένα
9 αυγά
200 γρ. λουκάνικο πικάντικο, κομμένο σε λεπτές φετούλες
100 γρ. παρμεζάνα
250 γρ. φρέσκο πολτό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ΄ένα τηγάνι. Βάλτε τις μελιτζάνες στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέστε το αλάτι,το πιπέρι και το θυμάρι και σκεπάσετε το σκεύος. Όταν σχεδόν βράσουν, ρίξτε και τις ντομάτες και τα αμύγδαλα. Μόλις πάρουν μια βράση, αφαιρέσετε το παραπανίσιο λάδι και ριξτε το τηγάνι τα αυγά χτυπημένα. Αφήστε την ομελέτε να ψηθεί μέχρι ν΄αρχίσει να πήζει ελαφρά. Προσθέσετε και το λουκάνικο, αφήστε τ ην να ψηθεί, διπλώστε την και πασπαλίστε την με την παρμεζάνα. Σερβίρετε τ ην ζεστή και συνοδεύσετε την με ζεστή σάλτσα ντομάτας.


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets