> >

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλφέιγ

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Το γνωστό λίγο πολύ σε όλους μας αυτό γλυκό. Ανάλαφρο, εύκολο και πεντανόστιμο.

Υλικά:

1 Βιτάμ
4 φλυτζ. γάλα
4 κουταλιές κορν φλάουρ
1 φλυτζ. όχι πολύ γεμάτο ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
λίγη βανίλια
2 πακέτα σφολιατίνες

Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη ν΄αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα τον κρόκο και τη βανίλια. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί το αυγό.
Σ΄ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση σφολιατίνες και ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα.Για τη δεύτερη στρώση κόβουμε τις σφολιατίνες κατά μήκος στη μέση και τις βάζουμε πάνω από τη στρώση κρέμας. Ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
Στη συνέχεια χτυπάμε σαντιγύ και απλώνουμε μια στρώση πάνω από την κρέμα. Θρυμματίζουμε τις σφολιατίνες που περίσσεψαν και τις ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ. 
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets