> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεζέδες

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Οι αγαπημένοι μας μπεζέδες, αυτή η υπέροχη λιχουδιά!!!!!

Υλικά:

125 γρ. ασπράδια αυγών
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και  χτυπάμε μ΄ένα σύρμα μέχρι να ζεσταθούν. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά  μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε στρόγγυλους ή μακρόστενους μπεζέδες ,ανάλογα τι προτιμάμε,  επάνω σ΄ενα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
μπεζέδες
.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 80 βαθμούς και σιγοψήνουμε για  περίπου 2 ώρες.
 Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ν΄αρωματίσετε τους μπεζέδες ξύσμα πορτοκαλιού ή έλαιο μαστίχας που θα βρείτε στα super market. Ακόμη μπορείτε να τους κάνετε και σοκολατένιους  ανακατεύοντας μαζί με τη ζάχαρη 1 κουταλιά κακάο.  Ακόμη μπορείτε να αλέσετε πολύ καλά στο μπλέντερ φυστίκι αιγίνης η φουντούκια και να τα ανακατέψετε επίσης με τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε για τους μπεζέδες. Επίσης μπορείτε να λιώσετε λίγη ζάχαρη σε καραμέλα και να τη ρίξετε στο μίξερ αφού χτυπήσετε καλά και σφίξει η μαρέγκα. Ριξτε την λίγο λίγο και αφήστε την να χτυπηθεί λίγο ακόμη για να ανακατευτεί καλά η καραμέλα με τη μαρέγκα. Σ΄αυτήν την περίπτωση αφαιρέστε λιγη ζάχαρη από την αρχική συνταγή για να μη σας γίνουν πολύ γλυκές.
Αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets