> >

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ζελέ πολύχρωμο

Pin It Now! Print Friendly and PDF
 Τι πιο εύκολο και δροσιστικό για το καλοκαίρι από ένα ζελέ; Σωστά; Σωστά. Καμιά φορά όμως τα ζελέ μπορεί να έχουν κάπως βαρετή εμφάνιση. Η παρακάτω  συνταγή συνδυάζει τα παραπάνω αλλά και κάτι ακόμα.΄Εχει "μάτι" που λέμε. Κοινώς, έχει και ωραία εμφάνιση.

Υλικά:

1 Total γιαούρτι
1 ζελέ ανανά
2 φλυτζ. χυμό ανανά
1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι ή 1 φύλλο ζελατίνη
1 φλυτζ. άχνη
2 ζελέ: 1 πράσινο(λάιμ) και 1 κόκκινο(φράουλα ή βατόμουρο).

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη.
Διδαλύουμε το ζελέ ανανά με   το 1 φλυτζ. χυμό ανανά αφου το ζεστάνουμε πρώτα και μετά ρίχνουμε και το δεύτερο φλυτζάνι ανανά.
Ζεσταίνουμε το πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα σ΄αυτό την ζελατίνη. την οποία έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό.
Ρίχνουμε το ζελέ και το χυμό  πορτοκάλι στο γιαούρτι. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το πράσινο και το κόκκινο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα έχουμε κρυώσει και έχουν σταθεροποιηθεί. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του ζελέ το οποίο θα πρέπει να έχει κρυώσει και να έχει αρχίσει να γίνεται σαν κρέμα.
Ρίχνουμε όλο το υλικό σε μια φόρμα του ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Καλή σας επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets