> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρεγκάκια με καραμέλα

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Μια μικρή παραλλαγή του γνωστού μας μπεζέ.

Υλικά:

4 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη
40 γρ. τριμμένα φουντούκια
300 γρ. Philadelphia
3 κουταλιές λικέρ(Amaretto, Tia Maria ή ότι άλλο λικέρ προτιμάτε)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τα 3/4 από τη ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρές στρογγυλές μαρέγκες πάνω σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. 
Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν  και κρυώσουν τις βγάζουμε από το ταψί. Στο μεταξύ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το λικέρ μέχρι ν΄αφρατέψε. Ενώνουμε τις μαρέγκες δύο δύο με το μίγμα του τυριού.
Λιώνουμε σε καραμέλα την υπόλοιπη ζάχαρη . Βουτυρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώνουμε την καραμέλα εκεί μέχρι να κρυώσει. Κατόπιν την σπάμε σε μικρά κομματάκια και γαρνίρουμε τα μαρεγκάκια.



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets