> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πατατοτηγανίτες

Pin It Now! Print Friendly and PDF


Μια πρόταση για να συνοδέψετε το ψητό ή μαγειρευτό σας κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά:

500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
25 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σ΄ένα τ ρυπητό και τα πιέζουμε για να διώξουμε όλο το νερό. Στη συνέχεια τα βάζουμε σ΄ένα μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι κουταλιές από το μίγμα της πατάτας. Με τη ράχη του κουταλιούς το απλώνουμε σ΄ένα λεπτό στρώμα. Το τηγανίζουμε 4-5 λεπτά απο τη μια μεριά να ροδίσει καλά. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά.
Για να τις διατηρήσουμε ζεστές μέχρι να τηγανιστούν όλες τις κρατάμε στο φούρνο στ ους 200 βαθμούς. Τις σερβίρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται όσο είναι ακόμη ζεστές.
 



Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets