> >

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ζωμός κότας

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Θ

Υλικά:

1 κοτόπουλο γύρω στο 1-1/2 κιλό
1 κιλό παιδάκια χωρίς πολύ κρέας
1 φλυτζ. νερό
1 φλυτζ.soya sauce
8 χοντρές φέτες τζίντζερ
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτριες ρίζες σέλινο
2 κουταλάκια μαυροπίπερο

Εκτέλεση:

Πλύντε καλά το κοτόπουλο και αφαιρέστε τα εντόσθια του και την πέτσα του. Βάλτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε το ζωμό να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και ξαφρίστε την επιφάνεια του. Σκεπάστε το και αφήστε το να σιγοβράσει 4-5 ώρες. Κατά διαστήματα ανοίγετε την κατσαρόλα και αφαιρείτε το λίπος ποπυ σχηματίζεται στην επιφάνεια. Όταν βράσει το κοτόπουλο, μπορείτε να βγάλετε το στήθός και τα μπούτια και να τα χρησιμοποιήσετε. Αφήστε το ζωμό να σιγοβράσει μόνο με τα κόκαλα. Περάστε το ζωμό απ΄το σουρωτήρι και προσθέστε αν θέλετε 2 κουταλιές σέρι. Χρησιμοποιήστε τον αμέσως ως βάσή για σούπες ή φυλάξτε τον σ΄αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη, ανάλογα με τις δόσεις που σκοπεύετε να ξεπαγώσετε και να χρησιμοποιήσετε. Σας συνιστώ να το βάλετε είτε σε μικρά βαζάκια είτε σε μικρές σακούλες τροφίμων. Έτσι θα μπορείτε να βγάζετε και να χρησιμοποιείτε όσο χρειάζεστε κάθε φορά.

Ελπίζω η συνταγή μου να σας φανεί πραγματικά χρήσιμη

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets