> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πιτάκια με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Pin It Now! Print Friendly and PDF

Αντί για τα συνηθισμένα τυροπιτάκια τολμήστε και δοκιμάστε μια διαφορετική συνταγή.

Υλικά:

250 γρ.φύλλο κρούστας
50ml ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη (στη χοντρή μεριά που τρίβουμε το τυρί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
ελάχιστη πάπρικα
αλάτι
500 γρ. ανθότυρο και 1 κουταλάκι μέλι(προαιρετικά).

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί και τα μπαχαρικά, το μέλι και τα αυγά και ανακατεύετε καλά. 
Κόβετε τα φύλλα σε ομοιόμορφες λουρίδες.  Βάζετε από μια κουταλιά της σούπας στην άκρη κάθε φύλλου και αρχίστε να διπλώνετε γυρνώντας το φύλλο μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά ώστε να σχηματίσετε τριγωνάκια. Τηγανίστε τα τριγωνάκια σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν και αφήστε τα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε, μπορείτε να αλείψετε με βούτυρο και να τα ψήσετε στον φουρνο σ τους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets