> >

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τυροπιτάκια με ντομάτα

Pin It Now! Print Friendly and PDF

 Μια γευστικότατη πρόταση. Το μόνο μειονέκτημα της , αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι ότι είναι τηγανιτά και όχι ψητά.

Υλικά  για τη ζύμη:

500γρ. αλεύρι
 25 γρ. μαγιά μπύρας και λίγο αλάτι


Εκτέλεση:

Απλώνουμε το αλεύρι πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας ,ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά μπύρας την οποία κόψαμε σε κομματάκια και διαλύσαμε σε λίγο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο ακόμα χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να πάρουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια, και ανοίγουμε το καθένα μ΄έναν πλάστη σε δίσκους 10-12 εκ. διάμετρο.

Υλικά για τη γέμιση:

3 κομμάτια τυρί(φέτα,ιταλική μοτσαρέλα,ανθότυρο)
500 γρ. μικρά ντοματάκια
λάδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού ανοίξουμε τα κομμάτια της ζύμης σε μικρούς δίσκους, τοποθετούμε 1-2 κουταλιές από τα ντοματάκια, τα οποία έχουμε βράσει με ελάχιστο νερό, σκεπάζουμε με το τυρί κομμένο σε φέτες και πασπαλίζουμε με τριμμένο πιπέρι,αλάτι και ριγανη. Διπλώνουμε το άλλο μισό του δίσκου πάνω από τη γέμιση και πατάμε τις άκρες να κολλήσουν καλά. 
Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε καυτό λάδι και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι


Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets