> >

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Παγωτό ριγέ

Pin It Now! Print Friendly and PDF
Θα χρειαστούμε:

1 γάλα εβαπορέ, 1 ζαχαρούχο γάλα Βλάχας, 1 morfat, 125γρ κουβερτούρα , 5 αυγά και δύο βανίλιες.

Χτυπάμε το εβαπορέ το οποίο προηγουμένως έχουμε αφήσει στην κατάψυξη να κρυώσει. Χωριστά χτυπάμε την morfat και αφού αφρατέψει ρίχνουμε και το ζαχαρούχο.Προσθέτουμε στην συνέχεια το χτυπημένο εβαπορέ και τα ασπράδια τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά να μην κόψει η κρέμα. Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμα σε φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κρέμα αυτήν την φλούδα από ένα λεμόνι για να την αρωματίσετε. Μετά διαλύουμε την κουβερτούρα σε ελάχιστο γάλα και την ανακατεύουμε με το άλλο 1/3 της κρέμας. Ρίχνουμε αυτή την κρέμα πάνω από την άλλη που εν τω μεταξύ έχει παγώσει.Τέλος χτυπάμε τα κροκάδια με τις βανίλιες και αναμιγνύουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε την τρίτη κρέμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blogger Wordpress Gadgets